Sergents vita linjen test

Mina binjurar är ju kassa och det finns olika test för att se hur illa däran de är. Bla Sergents vita linjen test. Det går ut på att man tar ett spetsigt föremål och drar ett 15 cm långt streck på magen eller underarmens insida. Jag gjorde detta och var i vanlig ordning alldeles för ivrig för jag insåg i morse att jag nog tagit i alldeles för hårt. 
 
 
 Det skall bli vitt först och rosa inom 10 sekunder. Det blev det inte, det blev bredare vitt och rosa efter flera minuter. Och i morse hade jag detta märke på magen. Ju längre tid det tar innan strecket blir rosa, desto större binjuretrötthet. 

Norrköping

I helgen var jag på hormonkurs i Norrköping. Det var superintressant. Vi var bara 4 stycken vilket var en himla tur för himmel vad mycket information som skulle in på så kort tid.
 
Jag anlände på fredag eftermiddag, jag hade tagit ledigt så att jag skulle kunna åka medans det var ljust och kunde ta det lugnt. 
 
Det här var första intrycket av hotellet.
 
 
 
Efter jag checkad in var det dags att parkera.
 
 
Hotellrummet var okej men luktade starkt. Jag tog en tur på stan och tänkte shoppa loss!!!
Hittade mycket fint men om jag skall handla något så måste jag ha ett behov av det det är den nya regeln.
Jag fastnade för ett par helt underbara replay-boots som jag blev tokglad i men jag har 2 par boots hemma så dessa hamnade under kriteriet no no. Tilläggas skall att de var till halvt pris. Det gjorde faneme fysiskt ont i mig att lämna dem. I övrigt hittade jag inte så mycket. Jag kom hem med 8 par ekologiska sockar och 4 nya hårsnoddar ifrån Åhlens.
 
På lördag morgon var det dags att promenera till kurslokalen som bara låg ett stenkast från hotellet.
 
 
Lunchen intogs på en fiskrestaurang men jag fick ta en hamburgare med pommes. På första försöket fick jag ost på den... Men andra var okej. Gott och jag fick rabatt pga missödet. Schysst!
 
 
 
Efter dagens totala informationsstorm så träffades vi ute för att käka middag. Tror restaurangen hette Studio 54 och låg i byggnaden brevid hotellet. 
Lax och sötpotatispommes blev intaget här. De var riktigt gott med sötpotatis pommes, minst lika gott som traditionella. De innehöll spår av gluten men ibland orkar man bara inte. Lite skit är okej, mjölk däremot är en annan femma.
 
På söndagen var det dags för ny informationshärdsmälta :-) 
Till eftermiddagsfikat hade våran föreläsare bakat och jag brukar ju alltid bli utan pga mina allergier men inte denna gång. Gluten och mjölkfria chokladmuffins :-) Och kaffe, fan vad gott. Vem som helst kan inte baka till mig eftersom jag inte litar på att folk riktigt vet vad som innehåller gluten och mjölk men denna kvinna litar jag på till 100%
 
 
Kursen skulle slutat 17.00 men vi drog över en timme. 
35 mil senare var jag hemma...

Stoolsample

Jag har fått tillbaka svaren på mitt stoolsample. INGEN CANDIDA! Jippi!
 
 
 
Men...
 
Jag har två andra bakterier som inte skall vara där, ialla fall inte i den mängden som jag har...
Alpha hemolytic strep & Citrobacter freundii complex. Dessa skall rensas ut.. Kuren kostar drygt 1700. Suck!
 
Secretory IgA är väldigt lågt. Detta kan beror på näringsbrister som Vit-A, Glutamin etc, men ofta handlar det om proteinbrist (låga nivåer av aminosyror).
 
Occult Blood. Detta brukar betyda omfattande infektion/inflammation. Antagligen relaterat till bakterierna ovan. Detta är något man följer upp särskilt efter att man behandlat bakterier.

Resten av testet ser ok ut.
 
Nu inväntar jag svar från blodprovet.
 
Mina binjurar är skrot och jag har förmodligen progesteronbrist.
Hormontestet kostar 3700:-
Vad kortisoltestet kostar orkar jag inte ens tänka på...
 
Men det får bli en sparsam vinter för att få ihop till allt jag behöver. Men med en pusselbit i taget har jag så sakteliga lagt hela pusslet. Och jag tar mig eett steg närmare full hälsa för varje dag :-)